Икономиката е в криза и много работни места са загубени. Свидетели сме на финансов срив. Мнозина са жертва на финансова криза, каквато не са виждали никога през живота си.

В действителност, през 2009 г. USA Today направи проучване, според което 60 на сто от анкетираните американци казват, че днешната икономическа ситуация е най-голямата криза, която са виждали през живота си.

Но тази статия не е за това как стигнахме дотук, а как тази лоша икономическа ситуация може в действителност да представлява една възможност.

Наскоро прочетох книгата на Робърт Кийосаки  "Бизнесът на 21-ви век." Робърт има някои много интересни неща да каже за тази икономика и как мрежовия маркетинг е свързан с нея. Бих искал да споделя някои от тези мисли с вас, защото мисля, че е много важно и е много актуално за нашето време.

Както повечето хора знаят, Робърт Кийосаки е мултимилионер, който сам е изкачил стълбичката на успеха. Той започна от нулата и изгради огромна империя. Затова той е широко признат като един от най-добрите финансови експерти в света.

Журналист от списание TIME задава следния въпрос на Робърт: Има ли възможности за създаване на нови компании в тази бурна икономика?

Неговият отговор е -"Това е най-доброто време! Истинските предприемачи се отличават, когато времената са лоши. Предприемачите не им пука дали пазара върви нагоре или надолу. Те създават по-добри продукти и процеси. Така че, когато някой казва:" Има по-малко възможности в момента", това означава, че е загубеняк." (Бизнеса на 21-ви век, Робърт Кийосаки)

Повече от половината от корпорациите, които съставляват Dow Jones Industrial Average са се появили по време на рецесия. Той казва, че това се случва по време на криза, защото тогава хората се по-креативни и по-склонни да излезнат извън своите зони на комфорт.

И така, какво според Робърт Кийосаки е "Бизнесът на 21-ви век?" Може би вече сте се досетили - мрежовият маркетинг.

 "Чарът на бизнеса на 21-ви век се състои във това, че всички основи на бизнеса вече са положени за теб, и ти имаш на разположение опитни лидери, посветени на задачата да те водят към успеха." (Бизнеса на 21-ви век , Робърт Кийосаки)

Помислете за това за минута. Къде другаде можете да започнете свой собствен бизнес, където да има толкова много други "специалисти" в един и същи сектор, които с готовност и желание да ви помогат да постигнете успех? Това е едно огромно предимство пред започване на собствен бизнес съвсем сам. При мрежовия маркетинг, вие имате много малко инвестиции и малък или никакъв риск. Често е налице гаранция за възстановяване на средствата, която ви дава известно време и в най-лошия случай Ви позволява да си възстановите първоначалната инвестиция. Ако започнете свой собствен бизнес се на главната улица чрез продажба на даден продукт или услуга, вие не само че няма да получите гаранция, че ще получите парите си обратно, но също така ще са трябва да направите значителни парични инвестиции в началото. 

Робърт също казва, че има много неща в живота, които не можем да контролираме, обаче, едно от нещата, които можем да контролира е източникът на нашите доходи.

 Силата на пасивния доход.

 Друг добър пример, който Робърт използва в книгата си е водното кранче с пружина. Нали знаете, че веднага след като отпуснете дръжката, водата спира да тече. Ами източниците на доход на повечето хора действат по същия начин. Получавате малко  повече пари, след това спрете ли да работите, свършват и парите. Той казва, че никога не може да се изгради свобода по този начин. Това, което искаме, е кранче за пари, което веднъж отворено можете да пуснете,  защото след това то ще продължи да тече от само себе се.

Това, което наистина искате, се нарича пасивен или остатъчен доход. Искаш ли един поток от доходи, който ще продължи да тече и дори ще нараства с течение на времето, дори и след като сте преустановили стартовите усилия и капитал за създаване на източник на доходи? 

Робърт Кийосаки разказва как той и Доналд Тръмп наскоро обединили силите си за оценка на много видове бизнес структури с потенциал за създаване пасивни доходи. Това, което открили е, че един бизнес модел се откроявал от останалите. Този бизнес модел създава пасивен доход, но изисква малко пари за стартови инвестиции. Той също има много малки разходи за подръжка и може да бъдат управляван на гъвкаво непълно работно време, докато не генерира достатъчно парични потоци за преход към пълно работно време.

Този бизнес модел се нарича мрежов маркетинг.

Ако сте на кръстопът, поради последствията от настоящата икономика, или може би сте просто уморен от заменяне на часове работа за фиксирана заплата, бихме искали да Ви поканим да се отнесете с необходимата сериозност към мрежовия маркетинг. Вярвам, че ще разберете защо Робърт Кийосаки и Доналд Тръмп го наричат "Бизнесът на 21-ви век" и защо той е най-добрият начин за създаване на благоденствие в настоящата обстановка среда. 

Разбира се, има много различни компании за мрежов маркетин,г между които да избирате. Има много различни продукти и услуги, различни бизнес планове. Те не са създадени равни. Това е една твърде обширна и важна тема, която заслужава отделна статия, затова бъдете внимателни, защото скоро ще публикуваме отделна статия по този въпрос.

Аз лично работя в тази промишленост повече 12 години и знам, че мрежовия маркетинг не е за всеки, обаче искам веднага да отбележа, че през последните няколко години се наблюдава напредък в тази индустрия, който изравни възможностите на играчите и в момента на практика всеки може да успее, стига да е достатъчно мотивиран. Аз виждам хора, които никога не са били заинтересовани от тази индустрия, но сега сериозно се замислят, докато други, които са опитали преди и са се провалили, сега се справят. Вие просто трябва да направите старателно своето проучване, за да разберете коя компания ще Ви предостави съответния потенциал за успех.

Много от тях сега пренасят мрежовия маркетинг в Интернет. Това разширява пазара им многократно.

Има системи в интернет, която ще ви помогат в това, като увеличава потенциала за успех многократно. My Lead System Pro е една от тези, която се издигнаха на върха в последните година. Системи от този тип осигуряват значителен обем от обучение и инструменти, които ще ви помогнат да започенте работата си в интернет сравнително бързо. Те предлагат някои прекрасни безплатни обучения, от които може да поискате да се възползвате.

 Поогледайте се, какво може загубите? Без съмнение може само да спечелите.

Мрежовият Маркетинг – Бизнесът на 21ви век!