Начало

Всичко зависи от вас! Можете да се справите!
Можете или да си търсите оправдания, или да изкарвате пари, но не и двете едновременно.
Трябва да сте наясно защо искате да изградите бизнес в мрежовия маркетинг. Причините може да са различни: да искате нова кола или къща, да напуснете основната си работа, да инвестирате или всичко това. Когато изградите мрежата си имате постоянен пасивен доход, можете да избирате какво да правите с живота си, тогава напълно ще разполагате с него.
Най-напред обаче трябва да изградите своя бизнес. Трябва да знаете какви са целите ви за следващите 12-24 месеца.Не е задължително тези цели да са много големи. Малките цели също са важни, но те трябва да са важни най-вече за вас. Уверен ли сте, че сте способен да ги постигнете? Нужен ви е писмен работен план, иначе непрекъснато ще преливате от пусто в празно.

Планът ви трябва подробно да отразява дейностите, които ще упражнявате ежедневно, за да постигнете целите си. Извършвайте целите, записани в плана, упорито и последователно всеки ден,  докато постигнете дадена цел.
Ключът към постигането на целите ви е просто да се захванете с работата и просто да направите всичко, което трябва. Още днес отправете към себе си това предизвикателство. Попълнете своя седмичен план с много и динамична дейност, изпълнявайте я и следвайте напредъка си всеки ден в продължение на три месеца. Ще видите как бизнесът ви ще поеме в друга посока и доходът ви ще нарасне значително.
Някои хора се отказват от целите си, но вие не изпускайте своите от поглед, докато не бъдете възнаградени за своя труд.
Никога не се отказвайте.

Трябва да сте упорит и последователен  в стремежа си да постигнете целите си. Не може да работите за бизнеса си седмица или месец и след това да спрете. Много хора полагат необходимите усилия, за да постигнат целите си за кратък период от време, после спират. След време пак започват, отново за кратко. Всеки път, когато спирате, бизнесът ви губи цялата набрана скорост. Последователната и редовна дейност е много важна за постигане на целите.

В тази индустрия няма място за късмет. Вие създавате своя късмет. Трябва обаче да запретнете ръкави, да положите всички усилия, да работите за вашия бизнес и печалбите няма да закъснеят.

Късметът ви се крие в усилената дейност!
Фокусирайте се върху ежедневната си работа. Ако сте на редовна работа, шефът ви има план, който трябва да следвате. Нужно е да сте дисциплиниран и концентриран върху ежедневната си работа, която вършите за работодателя си 40 и повече часа седмично.
Единствената разлика между работата за работодател и собствения ви бизнес е ,че трябва да сте дисциплиниран заради себе си и че нямате други шефове, освен себе си. Във времето, с което разполагате, вечерите и в почивните дни, работете за себе си. Бъдете дисциплиниран и работете за бъдещето си така усилено, както работите за своя работодател.

Спонсорирайте нови хора и ги научете да ви дублират, самите те да спонсорират и да ръководят мрежа. Много е просто. Колкото по-голяма е мрежата, толкова по-големи са доходите. Така стоят нещата за мен и за много други хора, постигнали зашеметяващи доходи чрез мрежов маркетинг.
Гледайте на вашия бизнес в мрежовия маркетинг като на бизнес, а не като на хоби, отдайте му уважението, което заслужава, защото той може да ви направи много богати. Ако желаете през следващата година да постигнете повече успехи, отколкото сте постигнали през настоящата, трябва да вложите и повече енергия в работата си. Личната енергия е двигателят на бизнеса в мрежовия маркетинг, така че започнете зареждането сега.

Ако нямате мотивация за дадена дейност, захванете се с тази дейност и мотивацията няма да закъснее.
Фокусирайте се върху целите си. Това ще ви даде мотивацията, която ви е нужна, за да изградите бизнеса си.
Не отлагайте изпълнението на задачите, превърнете се в човек, който върши нещата веднага. Не чакайте до утре, ако можете да свършите работата днес. Дисциплината е изключително важна за бизнеса. Някои хора губят часове пред компютъра или в други предварителни анализи на работата си, като понякога така и не стигат до реални действия. Не си губете времето с анализи. Просто смело се хванете и започнете да правите това, което трябва. Ако сте активен, нещата ще си дойдат на мястото. Изпълнявайте задачите своевременно и с всеки следващ път ще ставате по-ефективни в работата си.


Мрежовият маркетинг е доказала се индустрия, носеща на хората много пари от много години. Личните ви постижения зависят само от вас. Трябва сами да сбъднете мечтите си, а не да чакате спонсорът ви или спонсорската ви линия да ги сбъднат вместо вас. Тяхната задача е да ви помогнат и да ви напътстват, но в крайна сметка отговорността за собствения ви успех е само ваша!

Вярвайте, че сте способни да изградите бизнеса си и не се обременявайте с излишни подробности. Изграждането на бизнес в мрежовия маркетинг не е шега, а един много сериозен, печеливш бизнес и вие трябва да се отнасяте към него също толкова сериозно.
Разберете принципа на дублирането и приложете на практика обучението, което получавате.
Помнете, че бъдещето ви е само във вашите ръце. Ако не започнете да правите нужното за изграждането на вашия бизнес още днес, веднага, след година ще сте в същото положение, в което сте в момента.
Не забравяйте защо сте се включили в мрежовия маркетинг и вървете право към целта. Ако истински желаете да постигнете по-голям доход и едно бъдеще на финансова сигурност, ще се справите.

Пожелавам ви много успехи в бизнеса!

откъс от книгата на Крис Тейлър - Формула за успех в мрежовия маркетинг

Начало